sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Myslikeksit



100 g voita
0,75 dl fariinisokeria
1 muna
3 dl mysliä
3 rkl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen voi.

Sekoita kuivat aineet sokeria lukuun ottamatta keskenään.

Lisää vaahdon sekaan muna ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi massaksi ja nostele taikinasta nokareita leivinpaperin päälle. Keksit leviävät uunissa, joten vieri viereen nokareita ei kannata laittaa.

Paista uunissa 180 asteessa noin 12 min.

tiistai 23. heinäkuuta 2013

Juustoinen savuporokeitto


1 paketti Koskenlaskija savuporoa
2,5 dl kermaa
2,5 dl maitoa
Mustapippuria
Suolaa

Kaada kattilaan kerma ja maito. Pilko Koskenlaskija pienemmiksi paloiksi. Lisää juusto kattilaan. Sulata juusto kattilassa kokoajan keitosta hämmentäen. Mausta mustapippurilla ja suolalla.

sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Kantarellit


Kesän ensimmäisistä kantarelleista tuli muhennosta hyvän leivän päälle. Voi, kantarellit ja sipuli kuumalle pannulle ja siitä leivän päälle. Hyvää ja yksinkertaista. 

keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Mustikka-nektariinipiirakka


Piirakkareseptin muokkasin jumalaisen Nigella Lawsonin reseptistä. Limettitahnan voi korvata aprikoosihillolla, sitruunahillolla tai mitä sitten kaapista löytyykään.

1 kaupasta ostettu valmis piirakkapohja, pakaste
1 nektariini
2 dl mustikoita
2 rkl limettitahnaa
2 rkl maitoa
ruokokidesokeria

Sulata piirakkapohja ohjeen mukaan.

Painele sulanut piirakkapohja leivinpaperin päälle pellille tai piirakkavuokaan.

Sekoita limetahna ja maito keskenään. Levitä tahna piirakkapohjan päällle.

Pilko nektariini lohkoiksi ja asettele lohkot pohjan päälle. Kaada päälle mustikat. Ripottele vielä ruokokidesokeria päälle.

Paista uunissa 200 asteessa noin 25 min. 

sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Mustikat


Kesän 2013 ensimmäiset mustikat. Yhteensä niitä on toki 2 litraa.

torstai 11. heinäkuuta 2013

Kokoa lohipatonki



Maalaispatonki
Tomaattia
Kurkkua
Sipulia
Maalaismunia
Kylmäsavustettua lohta

tiistai 9. heinäkuuta 2013

perjantai 5. heinäkuuta 2013

Pizzaa naanleivästä



Kaupasta ostettu naanleipä
Kirsikkatomaatteja
Savusiikaa
Juustoa
Basilikaa

Laita naanleivän päälle aineet. Paista noin 10 min uunissa 175 asteessa. 

torstai 4. heinäkuuta 2013

Saaristolaisleipä 2 kpl



1 l piimää
3 dl kaljamaltaita
3 dl vehnäjauhoja

Sekoita kaljamaltaat ja vehnäjauhot piimään. Turvota 30 min - 1 tunti. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi ja lisää...

50 g hiivaa.
3 tl suolaa
3 dl siirappia
3 dl ruisjauhoja
10 dl vehnäjauhoja

Sekoita taikinaa puuhaarukalla. Kaadetaan kahteen voideltuun 1,5 litran leipävuokaan. Nostatetaan 1,5 tuntia ja paistetaan uunissa 175 asteessa noin 1,5 tuntia.