sunnuntai 28. heinäkuuta 2013
Myslikeksit
100 g voita
0,75 dl fariinisokeria
1 muna
3 dl mysliä
3 rkl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen voi.
Sekoita kuivat aineet sokeria lukuun ottamatta keskenään.
Lisää vaahdon sekaan muna ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi massaksi ja nostele taikinasta nokareita leivinpaperin päälle. Keksit leviävät uunissa, joten vieri viereen nokareita ei kannata laittaa.
Paista uunissa 180 asteessa noin 12 min.
tiistai 23. heinäkuuta 2013
Juustoinen savuporokeitto
1 paketti Koskenlaskija savuporoa
2,5 dl kermaa
2,5 dl maitoa
Mustapippuria
Suolaa
Kaada kattilaan kerma ja maito. Pilko Koskenlaskija pienemmiksi paloiksi. Lisää juusto kattilaan. Sulata juusto kattilassa kokoajan keitosta hämmentäen. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
sunnuntai 21. heinäkuuta 2013
Kantarellit
Kesän ensimmäisistä kantarelleista tuli muhennosta hyvän leivän päälle. Voi, kantarellit ja sipuli kuumalle pannulle ja siitä leivän päälle. Hyvää ja yksinkertaista.
keskiviikko 17. heinäkuuta 2013
Mustikka-nektariinipiirakka
Piirakkareseptin muokkasin jumalaisen Nigella Lawsonin reseptistä. Limettitahnan voi korvata aprikoosihillolla, sitruunahillolla tai mitä sitten kaapista löytyykään.
1 kaupasta ostettu valmis piirakkapohja, pakaste
1 nektariini
2 dl mustikoita
2 rkl limettitahnaa
2 rkl maitoa
ruokokidesokeria
Sulata piirakkapohja ohjeen mukaan.
Painele sulanut piirakkapohja leivinpaperin päälle pellille tai piirakkavuokaan.
Sekoita limetahna ja maito keskenään. Levitä tahna piirakkapohjan päällle.
Pilko nektariini lohkoiksi ja asettele lohkot pohjan päälle. Kaada päälle mustikat. Ripottele vielä ruokokidesokeria päälle.
Paista uunissa 200 asteessa noin 25 min.
sunnuntai 14. heinäkuuta 2013
torstai 11. heinäkuuta 2013
tiistai 9. heinäkuuta 2013
perjantai 5. heinäkuuta 2013
Pizzaa naanleivästä
Kaupasta ostettu naanleipä
Kirsikkatomaatteja
Savusiikaa
Juustoa
Basilikaa
Laita naanleivän päälle aineet. Paista noin 10 min uunissa 175 asteessa.
torstai 4. heinäkuuta 2013
Saaristolaisleipä 2 kpl
1 l piimää
3 dl kaljamaltaita
3 dl vehnäjauhoja
Sekoita kaljamaltaat ja vehnäjauhot piimään. Turvota 30 min - 1 tunti. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi ja lisää...
50 g hiivaa.
3 tl suolaa
3 dl siirappia
3 dl ruisjauhoja
10 dl vehnäjauhoja
Sekoita taikinaa puuhaarukalla. Kaadetaan kahteen voideltuun 1,5 litran leipävuokaan. Nostatetaan 1,5 tuntia ja paistetaan uunissa 175 asteessa noin 1,5 tuntia.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)