Sopii myös miehille. Onhan siinä pekonia. Ruokajuomana oli kevytmaitoa.
MAALAISSALAATTI
(yhdelle henkilölle)
3 siivua pekonia
salaattia
kananmuna
paprikaa
kirsikkatomaatti
1 paahtoleipä
piparjuurimajoneesia
Keitä kananmunat. Jätä ne jäähtymään.
Pese salaatti, kirsikkatomaatit ja paprika. Ruskista pekoni rapeaksi. Paloittele paahtoleipä. Paahda paahtoleivän palat samalla pannulla pekonin rasvassa.
Halkaise tomaatit ja kananmuna. Pilko paprika siivuiksi. Kokoa kaikki läjäksi lautaselle. Pursota reunoille nokareet majoneesia.
lauantai 25. lokakuuta 2014
torstai 16. lokakuuta 2014
Suklaamousse - vegaaniystävällinen
VAROITUS: Älä tee tätä reseptiä yksin kotona.
En koskaan ikinä milloinkaan tule tekemään tavallista suklaamoussea kananmunineen ja kermoineen tämän jälkeen. Ikinä en enää osta valmiita vanukkaita kaupasta. Tuliko varmasti ylistettyä tarpeeksi vai pitääkö lisätä sanat ihana, aivan mahtava ja jumalainen?
SUKLAAMOUSSE
150 g laktoositonta suklaata (Brunbergin tumma suklaa)
1 avokado
1 banaani
1 dl mantelimaitoa
ripaus suolaa
Soseuta avokado, banaani ja mantelimaito tasaiseksi soseeksi Laita hyppysellinen suolaa joukkoon.
Sulata suklaa vesihauteessa.
Sekoita sula suklaa avokado-banaani-mantelimaitososeen joukkoon. Laita viileään odottamaan syömistä.
tiistai 14. lokakuuta 2014
Suppilovahverokeitto yhdelle
Kun ei jaksa lähteä ruokakauppaan, on improvisoitava jääkaapin jämäpaloista. Jääkaapissa on aina kermaa. Lisäksi siellä nyt sattui olemaan jämät juustosta ja suppilovahveroita. Niistä aineista tulee kermaista suppiskeittoa tarjoiltuna äidin leipomalla sämpylällä.
SUPPILOVAHVEROKEITTO
n 5 dl suppilovahveroita
2 dl kermaa
50 g juustoa (Musta Salaneuvos)
mustapippuria
chilirouhetta
Perkaa ja paloittele suppilovahverot. Laita ne kuumaan kattilaan ja paista, kunnes niistä on irronnut neste.
Lisää kerma. Anna kiehahtaa. Lisää juusto pieninä paloina tai raasteena. Anna juuston sulaa joukkoon koko ajan sekoittaen.
Ripottele keiton päälle mustapippuria ja chilirouhetta.
SUPPILOVAHVEROKEITTO
n 5 dl suppilovahveroita
2 dl kermaa
50 g juustoa (Musta Salaneuvos)
mustapippuria
chilirouhetta
Perkaa ja paloittele suppilovahverot. Laita ne kuumaan kattilaan ja paista, kunnes niistä on irronnut neste.
Lisää kerma. Anna kiehahtaa. Lisää juusto pieninä paloina tai raasteena. Anna juuston sulaa joukkoon koko ajan sekoittaen.
Ripottele keiton päälle mustapippuria ja chilirouhetta.
torstai 9. lokakuuta 2014
Lounasaikaan
Syö lounasaikaan porkkanasosekeiton kanssa croissant. Kuulkaa, sitä lähtee huomattavasti iloisemmin mielin iltavuoroon tai muuten vaan palaa sorvin ääreen.
Sosekeitot ovat lempieväsruokaani. Niitä voi ostaa kaupasta tai tehdä pakastimeen muutamia pakasterasiallisia. Pakastimesta on sitten helppo nakata jäinen keittorasia kassiin ja laittaa se sulamaan työpaikalla jääkaappiin. Loput sulattamisesta hoitaa mikro. Eikä jäisten keittojen kanssa ole sottausongelmaa. Muutaman kerran on tullut kaiveltua keittoa kassin pohjilta, kun pakkaus on pettänyt.
Kolme keittoehdotusta:
1. Juustoisen savuporokeitto. Ohjeeseen klikkaamalla tätä.
2. Porkkanasosekeitto. Ohjeeseen klikkaamalla tätä.
3. Punajuurikeitto. Ohjeeseen klikkaamalla tätä.
2. Porkkanasosekeitto. Ohjeeseen klikkaamalla tätä.
3. Punajuurikeitto. Ohjeeseen klikkaamalla tätä.
tiistai 7. lokakuuta 2014
Kanelinen puolukkahillo
Tämä hillo ei ole äklömakeaa ja kaneli antaa mukavan jälkipotkun. Valmistusvaiheessa hilloa kannattaa maistella, jotta makeuden saa sopivaksi. Jos tykkää makeasta hillosta, lisää sokeria.
Puhdistin lasipurkit ensin pesemällä purkit käsin ja kuivatin ne. Sen jälkeen keitin niitä noin kaksi minuuttia kiehuvassa vedessä.
KANELINEN PUOLUKKAHILLO Puhdistin lasipurkit ensin pesemällä purkit käsin ja kuivatin ne. Sen jälkeen keitin niitä noin kaksi minuuttia kiehuvassa vedessä.
(noin 0,75 l valmista hilloa)
1 l puolukoita
1 dl vettä
3 kanelitankoa
1/4 kg hillosokeria
Perkaa ja huuhtele puolukat. Laita puolukat, vesi ja kanelitangot kattilaan. Anna kiehua 20 min välillä sekoittaen.
Ota kanelitangot pois. Lisää joukkoon sokeri erissä ja sekoittaen. Kiehauta. Anna jäähtyä.
Laita jäähtynyt hillo puhtaisiin purkkeihin.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)