lauantai 28. helmikuuta 2015

Rachel Khoo's Kitchen Notebook

Rachel Khoo on ainoa julkkiskokki, kenen tekemisiä seuraan. Tällä hetkellä uusintana Ylellä pyörivä telkkusarja Pieni keittiö Pariisissa on huippu. Omistan telkkusarjan myötä julkaistun The Little Paris Kitchen sekä sen jälkimainingeissa ilmestyneen My Little French Kitchen. 12.2.2015 Khoolta tuli uuden telkkusarjan myötä uusi keittokirja - Rachel Khoo's Kitchen Notebook.


Aikaisempien kirjojen reseptit ovat pyörineet Ranskan ympärillä. Tällä kertaa inspiraatiota on haettu ympäri maailmaa ja Rachel karistaa ranskaleimaa ottastaan. Alkujaan Khoo on kasvanut englannissa ja hänen isänsä on Malesiasta ja äiti Australiasta.

Reseptit vaikuttavat muutamien kertojen pläräilyjen jälkeen hyviltä. Valokuvat on ottanut, kuten aikaisempiinkin kirjoihin, David Loftus, joka on uskomaton valonloihtija. Täällä kertaa kirjasta menee kokeilulistalle mm. Lemon lava cakes ja Smörgårstårta. Voi että kun aika riittäisi enemmän keittiössä puuhasteluun. Ehkä sitten joskus lomalla. Jos kirja ei muuna toimi, ainakin tulee luettua edes jotakin englanniksi.

Jos nyt joku innostui, kaikki kirjat olen tilannut CDON:n kautta.


keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Näkkileipä - gluteeniton

Näkkärit ovat herättäneet eväskateutta työpaikalla ja himoa kotona. Alkujaan tutustuin näihin tuliaisnäkkäreinä. En ole täysin varma, onko tämä tuliaisnäkkäreiden resepti. Ainakin se on lähes suoraan jauhopakkauksen kyljestä.


NÄKKILEIPÄ (GLUTEENITON)

2 dl maissijauhoja
2 dl siemeniä ja pähkinöitä (esim. salaattisekoitus)
1/2 dl rypsiöljyä
2 dl kiehuvaa vettä

suolaa

Sekoita keskenään maissijauho, siemenet, öljy ja vesi puuroksi. Kaada huttu leivinpaperin päälle. Laita päälle toinen leivinpaperi. Kauli tai taputtele huttu tasaiseksi levyksi. Irrota päällimmäinen paperi. Ripottele levyn päälle suolaa. 

Paista uunissa 150 asteessa noin 45 min. Anna jäähtyä ja murra pienemmiksi paloiksi.

tiistai 3. helmikuuta 2015

Pestosilakat

Pestosilakat - tomaattisilakoiden vahva haastaja. Peston värillä ei ole väliä. Sekä punainen pesto että perinteinen vihreä pesto käy.


PESTOSILAKAT

300 g silakkafileitä
90 g pestoa

Laita silakkafileet nahkapuoli alaspäin uunivuokaan. Sivele silakkafileiden päälle pestoa.

Paista uunissa 200 asteessa noin 20 min.