keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Näkkileipä - gluteeniton

Näkkärit ovat herättäneet eväskateutta työpaikalla ja himoa kotona. Alkujaan tutustuin näihin tuliaisnäkkäreinä. En ole täysin varma, onko tämä tuliaisnäkkäreiden resepti. Ainakin se on lähes suoraan jauhopakkauksen kyljestä.


NÄKKILEIPÄ (GLUTEENITON)

2 dl maissijauhoja
2 dl siemeniä ja pähkinöitä (esim. salaattisekoitus)
1/2 dl rypsiöljyä
2 dl kiehuvaa vettä

suolaa

Sekoita keskenään maissijauho, siemenet, öljy ja vesi puuroksi. Kaada huttu leivinpaperin päälle. Laita päälle toinen leivinpaperi. Kauli tai taputtele huttu tasaiseksi levyksi. Irrota päällimmäinen paperi. Ripottele levyn päälle suolaa. 

Paista uunissa 150 asteessa noin 45 min. Anna jäähtyä ja murra pienemmiksi paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti