maanantai 18. tammikuuta 2016

Haaste: Kohtuullisen ruoan budjetti

Luin Helsingin Sanomista mielenkiintoisen artikkelin, miten syödä hyvin 70,8 e/vko ruokabudjetilla. Summa on Kuluttajatutkimuskeskuksen laatimasta kohtuullisen minimin viitebudjetista. Kohtuullisen minimin viitebudjetti puolestaan kertoo kulutustason, jolla ihminen tulee toimeen ja kokee voivansa osallistua yhteiskunnalliseen toimintaan.


Yritän samaa: syödä laadukkaasti, eettisesti ja monipuolisesti. Terveellisen ja laadukkaan ruoan pohjana käytän Valtion ravitsemusneuvottelukunnan ohjeita. Samasta ohjeesta löytyy myös ohjeet kestävään ruokailuun. Olen sekasyöjä, fyysisesti keskiraskasta kolmivuorotyötä tekevä aikuisopiskelija, joka liikkuu melko paljon myös vapaa-ajalla. Ruokaa tulee lapattua suuhun paljon, käytän toisinaan kiireessä eineksiä enkä ole hipsterivegaani.

Kuukauden ruokabudjetti on 283 euroa. Mielestäni summa on realistinen. Summalla voi syödä hyvin, eettisesti ja monipuolisesti. Haasteen tarkoituksena on katsoa, mitä sitä tulee suuhunsa laitettua, paljonko menee rahaa ja riittikö rahat. 

Hesarin juttuun pääsee klikkaamalla tätä.
Valtion ravitsemusneuvottelukunnan ohjeisiin puolestaan klikkaamalla tätä.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti