Alkujaan bongasin sillikaviaarin Raija Orasen kirjasta Ruusunaika nimellä köyhän kaviaari. Nimi jäi mieleen. Tänä duunarin vappuna, joka menee töissä, tein köyhän kaviaaria. Lisuke menisi upeasti uusien perunoiden kanssa. Nyt oli tarjolla vanhoja keitettyjä pottuja, duunarin kuplivaa (vissyä) ja rucolaa.
SILLIKAVIAARI
5 kananmunaa
1 prk (175 g) silliä sinappikastikkeessa
1 nippu tilliä
2 kevätsipulin varret
1 pieni punasipuli
1/2 sitruunan mehu
ripaus sokeria
1 rkl Dijon-sinappia
1 prk smetanaa
Keitä munia noin 7 min. Valuta vesi pois. Anna kuivahtaa ennen kuin lisäät päälle kylmää vettä. Näin kuori irtoaa paremmin. Tee munista hakkelusta.
Tee silleistäkin hakkelusta ja yhdistä hakkelukset. Kaada sillipurkin sinappikastikkeet hakkeluksien sekaan. Laita mukaan smetana ja sekoita.
Silppua tilli, kevätsipulit ja punasipuli toiseen kulhoon. Sekoita joukkoon sitruunan mehua ja sokeri.
Yhdistä nyt kaikki ainekset. Tarkista maku. Nosta astia peiteltynä viileään. Anna tekeytyä vähintään 30 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti