Pannupulla on lapsuuteni herkku suoraan kasiköötluvulta. Tai no. Suurin herkku tästä oli päällinen, joka nimettiin kauramössöksi. Pääsin koskettelemaan originaalia reseptiä (valokopio!), jota äiti muokkasi ja jota minä muokkasin. Originaalissa reseptissä päällinen rakennettiin omenasta ja kanelista. Tuntemattomista syistä päälliseksi muodostui suuri herkkuhitti: kauramössö. Äiti epäili syyksi, että omenat olivat kalliita tai sitten niitä ei vain ollut saatavilla.
Äidille terveisiä! Lisäsin kardemummaa ja tein tuplakauramössöt.
PANNUPULLA À LA MAMAN
taikina
3 dl (punaista) maitoa
1/4 palaa hiivaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
2 munaa
1/2 dl sulatettua voita
n 5 dl vehnäjauhoja
kauramössö
30 g voita
0,5 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
Sekoita haaleaan maitoon hiiva. Lisää muut aineet ja sekoita sakean vellin kaltaiseksi seokseksi. Kohota taikinaa 30 min vedottomassa paikassa liinan alla.
Kaada seos leivinpaperin päälle uunipannulle tai irtopohjavuokaan. Kohota 30 min.
Valmista kauramössö. Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri ja kaurahiutaleet. Sekoita. Ripottele kauramössö taikinan päälle.
Paista uunissa 200 asteessa noin 25 min.
PANNUPULLA À LA MAMAN
taikina
3 dl (punaista) maitoa
1/4 palaa hiivaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
2 munaa
1/2 dl sulatettua voita
n 5 dl vehnäjauhoja
kauramössö
30 g voita
0,5 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
Sekoita haaleaan maitoon hiiva. Lisää muut aineet ja sekoita sakean vellin kaltaiseksi seokseksi. Kohota taikinaa 30 min vedottomassa paikassa liinan alla.
Kaada seos leivinpaperin päälle uunipannulle tai irtopohjavuokaan. Kohota 30 min.
Valmista kauramössö. Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri ja kaurahiutaleet. Sekoita. Ripottele kauramössö taikinan päälle.
Paista uunissa 200 asteessa noin 25 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti