torstai 11. kesäkuuta 2015

Kotiviili ja raparperihillo

Äiti teki muinaisuudessa (ja myös nykyään) kotiviiliä. Nostalgisuuden puuskassa kokeilin kotiviilin hapattamista itsekin. Helppoa hommaa. Sen kun unohtaa viilin ja maidon pöydälle, mutta rajansa siinäkin. Ensimmäinen yritykseni todellakin unohtui. 

Nyt raparperin parhaimpana sesonkina, olen innostunut syömään kotiviiliä raparperihillon kanssa. Raparperihilloni on inasen kirpeää, kanelista ja appelsiinista, jota viili pehmentää. Oikein toimiva yhdistelmä. 


KOTIVIILI
(1 annos)

1 rkl viiliä
2 dl maitoa

Ota ruokalusikallinen viiliä. Laita se kippoon. Kaada maitoa päälle ja sekoita. Peitä kippo lautasella, leivinpaperilla tai liinalla. Anna tekeytyä 12 - 24 h kunnes rakenne on kiinteä. Laita jääkaappiin viilenemään.


RAPARPERIHILLO

1,5 l raparperia paloiteltuna
2 appelsiinin mehu
1 kanelitanko
4,5 dl hillosokeria

Kuori ja paloittele raparperit. Purista appelsiineistä mehu kattilaan. Laita sekaan kanelitanko ja raparperinpalat. Hauduta miedolla lämmöllä raparperit pehmeiksi. Lisää hillosokeri ja jatka keittämistä 10 min. Ota kanelitanko pois. Tölkitä tai laita pakastimeen.

1 kommentti:

  1. Best Online Casino Bonuses in Malaysia 2021
    We've listed 카지노사이트 the best 온카지노 online casino bonus codes for Malaysian players. We've listed the 인카지노 best online casino bonuses for Malaysia players.

    VastaaPoista