tiistai 16. kesäkuuta 2015

Tomaattikeitto

Tähän soppaan ei montaakaan raaka-ainetta tarvita. Halutessaan voi listalta tiputtaa suolan ja öljyn pois. Vaikeinta tomaattikeiton valmistamisessa on löytää täydellisen kypsiä, makeita tomaatteja. Sopasta saa tulista tavaraa käyttämällä reippaasti mustapippuria. Keitto passaa alkukeitoksi tai pääruoakasi hyvän leivän kanssa. 


TOMAATTIKEITTO

1 kg tomaatteja
mustapippuria
1 rkl rypsiöljyä
suolaa

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Leikkaa tomaatit halki. Laita pellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa noin 40 min. Väännä uunin grillivastukset päälle ja jatka paistamista noin 15 min.

Siirrä tomaatit pelliltä kattilaan. Sekoita sauvasekoittimella soseeksi. Lisää öljy, maun mukaan mustapippuria ja 1 tl suolaa. Sekoita. Tarkista maku. Halutessaan voi keiton päälle vielä rouhia lisää pippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti