maanantai 1. helmikuuta 2016

Kohtuullisen ruoan budjetti: viikko 2

Paljonko meni?
46 euroa

Tuliko syötyä ulkona ja paljonko siihen meni rahaa?
Ei.

Mitä tuli ostettua?
Klementiinejä pari kiloa (taas), sweetie, omenoita, perunoita,  porkkanoita, kaalia, ruisleipää, yosaa, pikakaurahiutaleita, einespinaattikeitto, maitoa, rahkaa, raejuustoa, kermaa, viiliä, juustoraastetta, tuorejuustoa, tuplakahvivanukas, hedelmäkiisseli, pestokastiketta, mustikkakeittoa, pähkinöitä, kuivattuja karpaloita, margariinia

Mitä sitä tuli syötyä?
Salamikiusausta, karjalanpaistia perunamuusilla (raaka-aineet oli ostettu edellisellä viikolla). janssoninkiusausta, kermaista sienikeittoa (osa meni pakastimeen), munakas ja taas tälläkin viikolla einepinaattikeitto. Porkkanaraastetta, punakaalisalaattia, kaalisalaattia. Viiliä mustaherukoilla, kaurapuuroa, uuniohrapuuroa, perunarieskoja, leipää, pari kiloa klementiinejä, pähkinöitä, leipää tuorejuustolla.

Oliko vaikeaa pysyä budjetissa?
Ei.

Mikä tästä nyt niin eettistä tekee?
Samoilla linjoilla kun ensimmäisellä viikolla. Kotimaisia juureksia ja kaalia, maitotuotteita ja viljatuotteita. Uuniohrapuuron täysmaito oli luomua. Omenat olisivat voineet olla kotimaisia. Etsin, mutten nähnyt. Tuli ostettua italialaisia. Ostin vaihteluksi pikakaurahiutalepusseja. Yleensä pussitan puuroainekset itse minigrippeihin. Enkä voinut vastustaa kaupassa tuplakahvivanukasta enkä tarjoushedelmäkiisseliä. Hedelmäkiisseli oli sentään valmistettu Huittisissa. 

Oliko hyvää?
Oli. 

Mitä erikoista viikolla oli?
Viikolla oli yövuoroja ja iltavuoroja. Silloin on tulee laitettua enemmän ruokaa, kun kotoa ei jaksa poistua. Lisäksi ulkona on ollut niin liukasta, että vapaa-ajan lenkkeily oli vähäistä. Sunnuntaina olin  äidin lihakeitoilla ja metwurstileivillä. Yhtenä iltana ystäväpariskunnan luona söin pannaria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti