sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Ny rillataan!

Meillä Tampereen kupeessa unohtuu lausua sanan viimeinen kirjan ja konsonanttina g on liian vaikea lausua. Ymmärrätte, jos olette kuunnelleet hetkenkin Timo Jutilaa. Päättäväinen lause: "minä grillaan nyt" lausutaan täällä: "mää rillaan ny". Kaunista.

Hakeuduin eilen maalle grillaamaan vaikka väkisin. Ruoka ei ollut mitään hienostelijoiden ruokaa. Grillasin Tampereen lihajalostamon nakkeja pienten hodarisämpylöiden väliin. Mukaan tuli kaalisalaattia, jonka kermaviilit ovat joko rinnuksilla tai housuilla. Siinä grillaamisen aikana keräsin raparperia, jolloin nakkeihin tulei kunnolla karsinogeeneja.

KAALISALAATTI

1 pieni varhaiskaali
2 dl kermaviiliä
1 rkl tilli-sitruunadippisekoitusta

Kuori kaalista uloimmat lehdet pois. Viipaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. 

Sekoita kermaviilin sekaan dippisekoitus. Sekoita mukaan kaalit. Anna tasaantua jääkaapissa vähintään tunnin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti