keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Jauhelihamureke kesäkurpitsatäytteellä

Jos joku jo miettii, mihin kaikki kasvattamansa kesäkurpitsansa saisi käytettyä, tässä yksi vaihtoehto. Jauhelijana voi käyttää perinteistä sika-nautaa tai hauki-kirjolohta. Jälkimmäistä ei kaupasta löydy, joten se täytyy jauhaa tai soseuttaa itse. Kuvassa on perinteinen versio sika-naudasta.


JAUHELIHAMUREKE KESÄKURPITSATÄYTTEELLÄ

mureketaikina

400 g jauhelihaa
3/4 dl korppujauhoja
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 purkki kermaviiliä
1 kananmuna

täyte

1/2 kesäkurpitsaa
100 g tuorejuustoa (Kreikkalainen valkosipuli)
1/2 dl kevätsipulia
1 rkl kuivattuja yrttimausteita

Ota jauheliha lämpiämään huoneenlämpöön. Sekoita keskenään korppujauho, mureketaikinan mausteet, kermaviili ja kananmuna. Anna turvota 15 min. Lisää jauheliha. Sekoita.

Raasta kesäkurpitsa. Silppua kevätsipuli. Notkista tuorejuusto sekoittamalla ja lisää kesäkurpitsa ja kevätsipuli. Lisää yrttimausteet. Sekoita.

Vuoraa leipävuoka (1 litran vetoinen) leivinpaperilla. Laita pohjalle puolet taikinasta. Levitä täyte ja peitä lopulla mureketaikinalla.

Paista uunissa 180 asteessa noin 40 min. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti