perjantai 13. kesäkuuta 2014

Raparperijuustokakku

Kausiherkkua! Vahva ehdokas juhannuspöytään. Itse pidän aika hapokkaista ruuista. Tässä kakussa raparperin happamuus taittuu tuorejuustolla, turkkilaisella jogurtilla ja sokerilla. Ohjeessa riittää vaiheita ja tiskiä syntyy. Siitä huolimatta, oikein maistuva kakku.


RAPARPERIJUUSTOKAKKU

pohja

250 g Digestivekeksejä
75 g voita

täyte

4 liivatelehteä
400 g raparperia
2 dl vettä
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl turkkilaista jogurttia
3 valkuaista
3 rkl sokeria

päällinen

2 dl raparperimehua
3 liivatelehteä

Valmista pohja. Sulata voi. Murskaa keksit. Yhdistä keskenään. Levitä irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle. 

Kuori ja pilko raparperit. Laita palat, 2 d vettä ja 1 dl sokeria kattilaan. Keitä, kunnes raparperit ovat pehmenevät.

Keittämisen aikana laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Yhdistä tuorejuusto ja turkkilainen jogurtti. Riko munat ja erottele valkuaiset. Lisää 3 rkl sokeri. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. 

Siivilöi nyt raparperisoseesta 2 dl mehua talteen päällistä varten. Ota liivatelehdet pois vedestä. Purista niistä ylimääräinen neste pois. Lisää ne lämpimään raparperisoseeseen. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon tuorejuusto-jogurttiseos ja valkuaisvaahto. Sekoita hyvin keskenään. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa sokeri. Kaada seos pohjan päälle. 

Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 h. Mielellään yön yli, jolloin maut tasoittuvat.

Valmista päällinen. Lämmitä raparperimehu. Lisää lämpimän mehun joukkoon liivatelehdet. Kaada neste varovasti kakun päälle. Anna hyytyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti