sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Pataleipä

Marttojen pataleivästä kantautui kehuja niin monesta suunnasta. Sitä kehuttiin rapeakuoriseksi, maukkaaksi, helpoksi ja käteväksi tehdä. Kokeiltavahan sitä oli ja tulee tehtyä jatkossakin. Muokkailin alkuperäistä reseptiä jauhojen osalta ja jätin basilikan pois. Marttojen alkuperäiseen reseptiin pääset klikkaamalla tätä.


PATALEIPÄ

1 kannellinen uunipata

4 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
2 dl Myllärin hurjan viljainen sämpyläjauhoja
1/2 tl kuivahiivaa
4 dl kädenlämpöistä vettä
rypsiöljyä

Sekoita kulhossa kuivat aineet. Kaada joukkoon vesi ja sekoita tasaiseksi. 

Peitä taikina tiukasti tuorekelmulla. Anna kohota 12-18 tuntia huoneenlämmössä.

Sekoita. Anna vielä kohota noin tunnin verran.

Taikinan kohotessa lämmitä uuni 225 asteeseen. Laita kannellinen pata kuumenemaan uuniin. 

Ota pata pois. Sivele reunoille öljyä. Kumoa taikina pataan. Laita kansi päälle. 

Paista uunissa 30 min. Ota kansi pois. Väännä uuni pois päältä ja anna leivän olla uunissa jälkilämmöllä vielä 15 min. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti