maanantai 17. marraskuuta 2014

Tuhti maa-artisokkakeitto

Lautasellinen paksua, samettista maa-artisokkasoppaa smetanalla höystettynä. Ihan jees ja hyvää vaihtelua pakastepinaattikeitolle.


MAA-ARTISOKKAKEITTO

500 g maa-artisokkaa
500 g perunaa
1 litra vettä
suolaa
1 purkki smetanaa
mustapippuria

Kuori ja paloittele maa-artisokat ja perunat. Laita kattilaan litra vettä, hyppysellinen suolaa, maa-artisokat ja perunat.

Anna kiehua pehmeiksi. Kaada noin puolet keitinvedestä pois, jotta keitosta tulee paksua.

Soseuta tasaiseksi soseeksi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon smetana ja mustapippuri. Sekoita. Laita kattila takaisin liedelle. Anna kiehahtaa, mutta älä keitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti