maanantai 3. marraskuuta 2014

Olutperunalaatikko ja mureat uunikyljykset

Laita isälle ja isänmielisille tulevana viikonloppuna olutperunoita ja mureita uunikyljyksiä. Kyljykset ja olutpotut valmistuvat samalla uunilla. Ensin pitää vain laittaa kyljykset uuniin muhimaan uunin alimmalle tasolle 150 asteeseen. Kun laitat olutperunalaatikon uuniin noin tunnin päästä, nosta lämpötila 170 asteeseen.

Olutperunalaatikon olueksi vinkattiin mitä tahansa muuta kuin Lageria. En uskonut. Käytin tummaa luomu lageria.


MUREAT UUNIKYLJYKSET

1 paistopussi

kyljyksiä
yhtä monta pekoninsiivua kuin kyljyksiä
rypsiöljyä
muutamia tippoja limeä tai sitruunaa
suolaa
pippuria

Huuhdo kyljykset kylmällä vedellä. Tee marinadi eli sekoita öljy, muutama tippa sitrusta, suola ja pippuri keskenään. Voitele kyljykset marinadilla. Laita päälle siivu pekonia ja kyljys uunipussiin.

Sulje pussi ja tee siihen muutama reikä. Paista noin 2 tuntia 150 asteessa.


OLUTPERUNALAATIKKO

800 g perunoita
1 iso sipuli
2 dl olutta
1 dl kuohukermaa
voita
suolaa

Viipaloi sipuli ja perunat ohuiksi siivuiksi. Laita ne voideltuun uunivuokaan kerroksittain. Alin kerros pitää olla sipulia. Suolaa kevyesti jokainen perunakerros.

Kaada olutta päälle. Laita muutamia nokareita voita päälle.

Paista uunissa 170 asteessa 50 min, jonka jälkeen kaada joukkoon kerma. Paista vielä vartti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti