keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Pataleipä porkkanasäväyksellä

Pataleipä on tällaisen tuoretta leipää rakastavan, mutta laiskan ja käsien sotkemista vihaavan leipurin leipä. Se on helppo tehdä. Taikinan sekoittaminen onnistuu puuhaarukalla ja kädet siistinä. Mahtavaa!

Tämä on kolmas versioni pataleivästä. Ainoa poikkeus alkuperäiseen pataleipään on se, että nesteenä käytetään porkkanamehua. Pataleivän reseptiä voi versioida niin paljon kuin mielikuvitus sallii. Perusreseptiin pääset klikkaamalla tätä.


PATALEIPÄ PORKKANASÄVÄYKSELLÄ

1 kannellinen uunipata

3 dl Myllärin Luomu Hurjan Viljainen Sämpyläjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
4 dl kädenlämpöistä porkkanamehua

rypsiöljyä

Sekoita kulhossa kuivat aineet. Kaada joukkoon kädenlämpöinen porkkanamehu ja sekoita tasaiseksi. 

Peitä taikina tiukasti tuorekelmulla. Anna kohota 12-18 tuntia huoneenlämmössä, jonka jälkeen sekoita taikinaa. Anna vielä kohota noin tunnin verran.

Taikinan kohotessa lämmitä uuni 225 asteeseen. Laita kannellinen pata kuumenemaan uuniin. 

Ota pata pois. Sivele padan reunoille öljyä. Kumoa taikina pataan. Laita kansi päälle. 

Paista uunissa 30 min. Ota kansi pois. Väännä uuni pois päältä ja anna leivän olla uunissa jälkilämmöllä vielä 15 min. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti