sunnuntai 4. elokuuta 2013

Fish and chips mummon hölskykurkuilla


Ruoka, jossa on retroa, muttei tippaakaan glamouria eikä juurikaan hyviä ravintoarvoja. Oikea hetki syödä tätä on syksymmällä, hävityn potkupallo-ottelun jälkeen lisänä paljon ketsuppia. Juomaksi iso lasi maitoa tai olutta riippuen kuinka lujaa tuli otettua turpaan.

CHIPS

Lankkuperunoita pakastealtaasta. Valmistus pakkauksen ohjeen mukaan. 


FISH

silakkafileitä
1 muna
1 dl korppujauhoja
sitruunapippuria 
suolaa
öljyä/voita

Riko muna lautaselle ja riko sen rakenne.

Kaada toiselle lautaselle korppujauhot. Sekoita korppujauhojen joukkoon sitruunapippuria ja suolaa.

Pyörittele silakkafileet ensin munassa sitten korppujauhoissa. Laita kypsymään öljyttyyn, kuumaan pannuun. Paista kunnes pinta on nätin ruskea.


MUMMON HÖLSKYKURKUT

avomaankurkku
tilliä
1 tl suolaa
2 tl sokeria
1 rkl väkiviinaetikkaa

Ronkelit kuorivat avomaankurkun. Vähemmän ronkelimmat pesevät sen. Pilko avomaankurkku ohuiksi siivuiksi ja asettele ne syvälle lautaselle. Ripottele päälle suola, sokeri ja tilliä. 

Laita syvän lautasen päälle iso ruokalautanen ja ravista. Kaada päälle väkiviinaetikka. Valmista syötäväksi heti tai muhittuaan pari tuntia jääkaapissa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti