torstai 22. elokuuta 2013

Pitkään haudutettu jauhelihakastike

Jauhelihakastikkeella on arkinen ja tylsä maine. Asiat muuttuvat, kun mukaan otetaan arjeksi sattunut vapaapäivä, pitkä haudutusaika, kultareunainen kukkalautanen ja pellavaliina. Kaiken kruunaa tietysti herneenverso. Ilman sitähän jauhelihakastike ei kuvassa näytä tippaakaan söpöltä tai tuoreelta. 


Pitkään haudutettu jauhelihakastike

400 g jauhelihaa
sipuli
valkosipulia
2 porkkanaa
3 tomaattia
2 dl vettä 
2 laakerinlehteä
paprikarouhetta
chilirouhetta
suolaa
mustapippuria

Pilko sipuli. Freesaa sipuli ja valkosipuli nopeasti kattilassa. Lisää jauheliha. Ruskista jauheliha.

Pilko tomaatit ja porkkanat. Porkkanat voi myös raastaa. Lisää kattilaan vesi, tomaatit, porkkanat ja mausteet. 

Anna hautua hitaasti liedellä kattilan alla noin 2 tuntia välillä sekoittaen. Kastikkeen kuuluu olla aika kuivaa, kuten oikeaoppisen bolognesen kuuluisikin olla. Poista laakerinlehdet ja maista. Tarvittaessa mausta lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti