sunnuntai 25. elokuuta 2013

Tilanne vaatii suklaakakkua

Vaihdan työpaikan sisällä työpaikkaa. Tilanne (kuulemma) vaatii kakkua. Lähdin uhkarohkeasti edellisenä iltana kikkailemaan tutulla kuivakakkureseptillä ja tuloksena oli Dark Geisha-suklaakakku. Kakku on parhaimmillaan parin päivän kuluttua, kun suklaisuus on syventynyt.


Dark Geisha-suklaakakku

4 dl vehnäjauhoja
3,5 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
2 dl vettä
200 g voita
3 munaa
100 g Geisha Dark suklaata

Kiehauta vesi ja laita voi joukkoon sulamaan. Anna jäähtyä. Lisää munat ja vatkaa kunnolla.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää nesteen joukkoon ja vatkaa. Taikina saa jäädä löysäksi. 

Kaada korppujauhotettuun kuivakakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 1 tunti.

Kun kakku on kypsä, kumoa se välittömästi. Lisää päälle suklaa paloina ja anna sulaa. Säilytä jäähtynyttä kakkua viileässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti