maanantai 7. lokakuuta 2013

Lihattomasta lokakuusta

Lihaton lokakuu alkoi näin.
  • 1.10: Ostin mustaamakkaraa.
  • 3.10: Söin lihapullapastaa ravintolassa. 
Lokakuu alkoi poikkeuksellisesti. En osta Tampereen erikoisuutta, mustaa makkaraa, montaakaan kertaa vuodessa. Ravintoloissa valitsen yleensä kalaa, riistaa tai lammasta.

En ole lopettanut lihan syöntiä lokakuuksi. Alkukuu meni niin, etten ole tainnut vähentääkään. Että hupsista. Syön punaista lihaa pari kertaa viikossa. Pidän hyvästä pihvistä, grillilihasta enkä ole koskaan kieltäytynyt metvurstileivästä. Pidän hirvikeitosta, poronkäristyksestä ja lampaasta. Noh. Tykkään ruuasta. Jos saan ostaa itse lihan, se on riistaa tai laadukasta kokolihaa. Laadukas liha on yleensä eläimen lihaa, joka on kasvanut vapaana, luomuna tai muuten hyvissä oloissa. Minun suussani tuollainen liha maistuu paremmalta kuin maustelitkuissa lilluneet halppismerkeillä myytävät lihat.

Absoluuttista lihattomuutta mieluummin kehottaisin ihmisiä miettimään, mistä liha tulee. Luomuna vai tehokasvatettuna? Nautana tai sikana lähitilalta? Hirvenä metsästä? Porona tunturilta? Suomesta? Alkuperämaa Euroopasta? Seuraavaksi kehottaisin miettimään, mistä lihan ostaa. Kauppaketjusta valmiiksi pakattuna vai luotettavalta lihakauppiaalta? Samoja asioita voi miettiä broileria ja kalaa ostaessa. Ja samoja asioita voi miettiä kasviksia ostaessa.

Omalta osaltani osallistun lihattomaan lokakuuhun heittämällä blogin puolelle kasvisruokien reseptejä. Yritän pitää yllä 2-3 postauksen viikkotahdin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti