sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Noin litra marjamämmiä

Olen taas toteuttanut itseäni muinaisilla resepteillä. Marjamämmi kalskahtaa ennakkoluuloisen korvaan aivan liian eksoottiselta. Nimi hämää. Marjamämmi maistuu uunissa valmistetulta ruisvispipuurolta, jota ei ole vispailtu kuohkeaksi. Ei mämmi pahaa ole, mutta marjamämmi on parempaa kuin originaali mämmi. Tarjoiltu sokeroidun turkkilaisen jogurtin kanssa.



MARJAMÄMMI

7 dl vettä
2,5 dl ruisjauhoja
1/2 tl suolaa
1 dl sokeria
200 g pakastepuolukoita 

Voitele uunivuoka.

Sekoita ruisjauhot kylmään veteen. Lisää suola.

Sulata puolukat. Lisää joukkoon sokeri. Survo sauvasekoittimella soseeksi. Lisää sose ruisjauhoveteen.

Kaada ainekset uunivuokaan. Paista uunissa 150 asteessa pari tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti