keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Tiikerikakku

Todellinen klassikko.


TIIKERIKAKKU

200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl kaakaojauhetta (Van Houten)
0,5 dl maitoa tahi kermaa

 + voita ja korppujauhoja

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Säädä uuni 175 asteeseen.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen ja vatkaten.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää kuivat aineet taikinaan koko ajan vatkaten. 

Ota erilleen 1/3 taikinasta. Sekoita siihen kaakaojauhe ja maito/kerma.

Lusikoi kakkuvuokaan ensin puolet vaaleasta taikinasta. Sitten lusikoi vuokaan puhtaalla lusikalla tumma taikina. Tumman taikinan päälle lusikoi loput vaaleasta taikinasta. 

Paista 175 asteessa noin 1 tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti