Saaristolaisleipä oli blogini ensimmäinen resepti. Tuunasin alkuperäistä saaristolaisleipäreseptiä pähkinöillä vielä maukkaammaksi. Mitkä tahansa pähkinät tai siemenet käyvät. Minä käytin pekaanipähkinöitä ja salaattisiemensekoituspussin pohjat.
PÄHKINÄSAARISTON LEIPÄ
- 1 vuokaleipä
0,5 l piimää
1,5 dl kaljamaltaita
1,5 dl vehnäjauhoja
Sekoita kaljamaltaat ja vehnäjauhot piimään. Turvota 30 min - 1 tunti. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi ja lisää...
25 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1,5 dl siirappia
100 g pähkinöitä ja/tai siemeniä
1,5 dl ruisjauhoja
5 dl vehnäjauhoja
Sekoita taikinaa puuhaarukalla. Kaada taikina voideltuun 1,5 litran leipävuokaan. Nostata 1,5 tuntia ja paista uunissa 175 asteessa noin 1,5 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti