sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Pähkinäsaariston leipä

Saaristolaisleipä oli blogini ensimmäinen resepti. Tuunasin alkuperäistä saaristolaisleipäreseptiä pähkinöillä vielä maukkaammaksi. Mitkä tahansa pähkinät tai siemenet käyvät. Minä käytin pekaanipähkinöitä ja salaattisiemensekoituspussin pohjat.


PÄHKINÄSAARISTON LEIPÄ
 -  1 vuokaleipä

0,5 l piimää
1,5 dl kaljamaltaita
1,5 dl vehnäjauhoja

Sekoita kaljamaltaat ja vehnäjauhot piimään. Turvota 30 min - 1 tunti. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi ja lisää...

25 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1,5 dl siirappia
100 g pähkinöitä ja/tai siemeniä
1,5 dl ruisjauhoja
5 dl vehnäjauhoja

Sekoita taikinaa puuhaarukalla. Kaada taikina voideltuun 1,5 litran leipävuokaan. Nostata 1,5 tuntia ja paista uunissa 175 asteessa noin 1,5 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti