Tämän arkisen näköisen sitruunapaakkelssin hyväksyisin pääsiäispöytään. Maku on nimittäin samalla puraisulla ensin mehevä ja jälkikäteen kirpsakka. Jos tykkää lemon curdista, tykkää myös ohjeen sitruunasiirapista. Vaikka pohja oli mehevimmillään lämpöisenä, sitruunan kirpeys tuli esiin vasta seuraavana päivänä.
SITRUUNAJOGURTTIKAKKU
pohja
125 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
1/2 sitruunan kuorta raastettuna
1 1/2 maustamatonta jogurttia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
sitruunasiirappi
2 sitruunan mehu
1/2 sitruunan kuori raastettuna
1 1/4 dl sokeria
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen ja sekoita. Lisää sitruunan kuori ja jogurtti ja sekoita. Sekoita joukkoon kuivat aineet.
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat voilla ja korppujauhota ne. Kiinnitä reunat pohjaan.
Kumoa taikina irtopohjavuokaan. Paista uunissa 175 asteessa noin 45 min.
Valmista sitruunasiirappi keittämällä kaikkia aineksia yhdessä noin 4 min. Keitoksen ei tarvitse kiehua. Kohtalainen lämpö riittää. Sekoita välillä, ettei keitos pala pohjaan.
Kun kakku on uunista ulkona, anna sen jäähtyä hetki. Pistele pintaan puutikulla reikiä, joihin sitruunasiirappi koteloituu. Valele kakkua puolella sitruunasiirapilla. Puolet jätetään tarjoiluun.
Tarjoile kakkua lopun sitruunasiirapin ja maustamattoman jogurtin kanssa. Jogurttia voi halutessaan makeuttaa sokerilla ja vaniljasokerilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti