tiistai 7. lokakuuta 2014

Kanelinen puolukkahillo

Tämä hillo ei ole äklömakeaa ja kaneli antaa mukavan jälkipotkun. Valmistusvaiheessa hilloa kannattaa maistella, jotta makeuden saa sopivaksi. Jos tykkää makeasta hillosta, lisää sokeria.

Puhdistin lasipurkit ensin pesemällä purkit käsin ja kuivatin ne. Sen jälkeen keitin niitä noin kaksi minuuttia kiehuvassa vedessä. 

KANELINEN PUOLUKKAHILLO 
(noin 0,75 l valmista hilloa)

1 l puolukoita
1 dl vettä
3 kanelitankoa
1/4 kg hillosokeria

Perkaa ja huuhtele puolukat. Laita puolukat, vesi ja kanelitangot kattilaan. Anna kiehua 20 min välillä sekoittaen.

Ota kanelitangot pois. Lisää joukkoon sokeri erissä ja sekoittaen. Kiehauta. Anna jäähtyä.

Laita jäähtynyt hillo puhtaisiin purkkeihin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti