maanantai 8. joulukuuta 2014

Uunirosolli

Uunirosolli on hyvä vaihtoehto perinteiselle rosollille ja perinteisille joululaatikoille. Sen kyytipojaksi voi laittaa smetanaa ja sipulisilppua. Uskoisin maistuvan näin joulun aikaan kasvissyöjälle kalan kanssa tai lihansyöjälle kinkun kanssa.


UUNIROSOLLI

4 porkkanaa
4 isoa perunaa
4 punajuurta
0,5 dl rypsiöljyä
Provencen maustesekoitusta
(suolaa)

Kuori ja pilko juurekset tasakokoisiksi lohkoiksi. Laita kulhoon rypsiöljy ja maustesekoitus. Pyöräytä juureslohkot öljyssä.

Laita leivinpaperi uunipellille ja kumoa juurekset sen päälle.

Paista uunissa 200 asteessa noin 45-60 min riippuen lohkojen koosta. Maista ja suolaa, jos se on tarpeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti