lauantai 11. huhtikuuta 2015

Lomaltapaluun puolukkatoscakakku

Tiedättehän. Kun palaa lomilta töihin, on tultava paakkelssin kanssa takaisin töihin. Että ei mitään paineita. Onhan sitä viikon lomalla aikaa käydä kaikki keittokirjat (ehkä sata), ruokalehdet (toiset sata) ja kaikki lehdistä irralleen leikellyt reseptit (kuka niitä laskee) läpi ja etsiä sopivaa paakkelssia.

Lähdin melko uhkarohkeasti kokeilemaan puolukkatoscakakkua. Erittäin hyvää. Saa kuulemma tehdä toistekin. Puolukkatoscakakku pääsi omalle suosikkipaakkelssilistallekin. On se niin hyvää. Lisää hyvyyttä tulee vaniljakastikkeesta tai puolukkakinuskijäätelöstä. Nam.


PUOLUKKATOSCAKAKKU

pohja

50 g voita
1 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1 1/2 tl leivinjauhoja
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria

täyte

4 dl puolukoita pakastimesta / 200 g pakastepuolukoita

kuorrutus

50 g voita
1/2 dl sokeria
1/2 dl vaaleaa siirappia
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa
100 g mantelilastuja

Laita uuni 175 asteeseen. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.

Sulata rasva. Lisää siihen maito. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää rasvamaito ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.

Kumoa taikina vuokaan. Paista alimmalla uunin alimmalla tasolla 15-20 min. Pinta saa olla ruskea mutta varo käräyttämästä. Ota pohja uunista ulos ja ripottele päälle jäiset puolukat. Paista edelleen noin 10 min.

Tee kuorrutus. Sulata rasva kattilassa. Lisää sokeri, siirappi, vehnäjauhot ja maito. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen. Lisää vielä mantelilastut.

Levitä kuorrutus marjojen päälle. Paista uunissa keskitasolla noin 10 min. Manteleiden pitää saada väriä pintaan. Voit vaikka vääntää uunin grillivastuksen päälle viimeiseksi 5 minuutiksi. Irrota jäähtynyt kakku vuosta. Tarjoile mieluiten tuoreena, hieman haaleana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti