Tiedättehän. Kun palaa lomilta töihin, on tultava paakkelssin kanssa takaisin töihin. Että ei mitään paineita. Onhan sitä viikon lomalla aikaa käydä kaikki keittokirjat (ehkä sata), ruokalehdet (toiset sata) ja kaikki lehdistä irralleen leikellyt reseptit (kuka niitä laskee) läpi ja etsiä sopivaa paakkelssia.
Lähdin melko uhkarohkeasti kokeilemaan puolukkatoscakakkua. Erittäin hyvää. Saa kuulemma tehdä toistekin. Puolukkatoscakakku pääsi omalle suosikkipaakkelssilistallekin. On se niin hyvää. Lisää hyvyyttä tulee vaniljakastikkeesta tai puolukkakinuskijäätelöstä. Nam.
PUOLUKKATOSCAKAKKU
pohja
50 g voita
1 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1 1/2 tl leivinjauhoja
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
täyte
4 dl puolukoita pakastimesta / 200 g pakastepuolukoita
kuorrutus
50 g voita
1/2 dl sokeria
1/2 dl vaaleaa siirappia
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa
100 g mantelilastuja
Laita uuni 175 asteeseen. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
Sulata rasva. Lisää siihen maito. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää rasvamaito ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
Kumoa taikina vuokaan. Paista alimmalla uunin alimmalla tasolla 15-20 min. Pinta saa olla ruskea mutta varo käräyttämästä. Ota pohja uunista ulos ja ripottele päälle jäiset puolukat. Paista edelleen noin 10 min.
Tee kuorrutus. Sulata rasva kattilassa. Lisää sokeri, siirappi, vehnäjauhot ja maito. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen. Lisää vielä mantelilastut.
Levitä kuorrutus marjojen päälle. Paista uunissa keskitasolla noin 10 min. Manteleiden pitää saada väriä pintaan. Voit vaikka vääntää uunin grillivastuksen päälle viimeiseksi 5 minuutiksi. Irrota jäähtynyt kakku vuosta. Tarjoile mieluiten tuoreena, hieman haaleana.
Lähdin melko uhkarohkeasti kokeilemaan puolukkatoscakakkua. Erittäin hyvää. Saa kuulemma tehdä toistekin. Puolukkatoscakakku pääsi omalle suosikkipaakkelssilistallekin. On se niin hyvää. Lisää hyvyyttä tulee vaniljakastikkeesta tai puolukkakinuskijäätelöstä. Nam.
PUOLUKKATOSCAKAKKU
pohja
50 g voita
1 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1 1/2 tl leivinjauhoja
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
täyte
4 dl puolukoita pakastimesta / 200 g pakastepuolukoita
kuorrutus
50 g voita
1/2 dl sokeria
1/2 dl vaaleaa siirappia
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa
100 g mantelilastuja
Laita uuni 175 asteeseen. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
Sulata rasva. Lisää siihen maito. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää rasvamaito ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
Kumoa taikina vuokaan. Paista alimmalla uunin alimmalla tasolla 15-20 min. Pinta saa olla ruskea mutta varo käräyttämästä. Ota pohja uunista ulos ja ripottele päälle jäiset puolukat. Paista edelleen noin 10 min.
Tee kuorrutus. Sulata rasva kattilassa. Lisää sokeri, siirappi, vehnäjauhot ja maito. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen. Lisää vielä mantelilastut.
Levitä kuorrutus marjojen päälle. Paista uunissa keskitasolla noin 10 min. Manteleiden pitää saada väriä pintaan. Voit vaikka vääntää uunin grillivastuksen päälle viimeiseksi 5 minuutiksi. Irrota jäähtynyt kakku vuosta. Tarjoile mieluiten tuoreena, hieman haaleana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti