tiistai 7. huhtikuuta 2015

Lammasmureke valkosipuliperunoilla

Ah. 6 päivää vapaata ja täysi vapaus syödä valkosipulia.


VALKOSIPULIPERUNAT

800 g perunoita
2 dl kermaa
1,5 dl maitoa
2 valkosipulinkynttä
30 g basilika-valkosipulijuustoa
suolaa
valkopippuria

Kuori ja pilko perunat ohuiksi siivuiksi. Lado viipaleet uunivuokaan.

Sekoita kerma ja maito. Lisää ohuiksi siivuiksi leikatut valkosipulinkynnet, juustoraaste, suola ja valkopippuri. Kaada perunoiden päälle.

Paista uunissa 175 asteessa 1 - 1 1/2 tuntia.


LAMMASMUREKE

400 g lammasjauhelihaa
1 prk kermaviiliä
3/4 dl korppujauhoja
75 g basilika-valkosipulijuustoa
1 muna
1 sipuli
suolaa
mustapippuria

Ota jauheliha lämpiämään huoneenlämpöön. Sekoita keskenään korppujauho, mausteet, kermaviili ja kananmuna. Anna turvota 15 min.

Kuori ja pilko sipuli. Raasta juusto. Sekoita sipuli, juusto ja jauheliha kermaviiliseokseen.

Vuoraa leipävuoka (1 litran vetoinen) leivinpaperilla. Kumoa mureketaikina vuokaan. Paista uunissa 175 asteessa noin 40 min. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti