Namusia jouluksi? Suklaa kuuluu jouluun, mutta olen etsinyt jotain muuta namusta. Nekuista en välitä. Niillä irtoavat paikat hampaista ja vanhemmilta paikkojen sijasta hampaat. Lakritsifudgen reseptin bongasin Kotivinkin Jouluherkut 2013-numerosta.
Ensimmäinen lakufudgesatsi onnistui hienosti. Valmistus oli helppoa, kun käytti elektronista paistomittaria. Tosin jäin kaipaamaan lisää lakritsin tai salmiakin makua. Jouluerään lisään joko lakritsijuurta tai turkinpippurirouhetta.
LAKUFUDGE
2 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
1 dl glukoosisiirappia
0,5 dl siirappia
1 dl lakritsikastiketta
Mittaa paksupohjaiseen kattilaan kerma, sokeri ja siirapit. Upota nesteeseen elektroninen lämpömittari. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua reippaasti poreille, kunnes mittari näyttää 118 astetta. Nosta kattila pois liedeltä. Anna poreilun laskea.
Valuta joukkoon lakritsikastike. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (15 x 15 cm). Anna jäähtyä seuraavaan päivään.
Leikkaa massasta sopivia paloja. Purkita palat tiiviiseen rasiaan ja säilytä jääkaapissa.
Ensimmäinen lakufudgesatsi onnistui hienosti. Valmistus oli helppoa, kun käytti elektronista paistomittaria. Tosin jäin kaipaamaan lisää lakritsin tai salmiakin makua. Jouluerään lisään joko lakritsijuurta tai turkinpippurirouhetta.
2 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
1 dl glukoosisiirappia
0,5 dl siirappia
1 dl lakritsikastiketta
Mittaa paksupohjaiseen kattilaan kerma, sokeri ja siirapit. Upota nesteeseen elektroninen lämpömittari. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua reippaasti poreille, kunnes mittari näyttää 118 astetta. Nosta kattila pois liedeltä. Anna poreilun laskea.
Valuta joukkoon lakritsikastike. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (15 x 15 cm). Anna jäähtyä seuraavaan päivään.
Leikkaa massasta sopivia paloja. Purkita palat tiiviiseen rasiaan ja säilytä jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti