tiistai 31. joulukuuta 2013

Vuoden viimeistä päivää

Vuoden viimeinen päivä. Sehän tarkoittaa perunasalaattia, nakkeja, juomia ja silmävaurioita. Oma versioni tylsähköstä litaniasta on tämä: Krakovanmakkaraa, äiti-kullan perunasalaattia, käsin tehtyjä tryffeleitä ja rakettien katselua parvekelasien läpi.

Perunasalaatti on äiti-kullan luottoperunasalaatti vähäsen fiksattuna. Krakovanmakkaraan luotan muuten vain. Tryffelit ostin jo ennen joulua Tallipihan suklaapuodista. Juomat menevät noissa tryffeleissä. Sisältävät limoncelloa ja shampanjaa. Tänään en voi syödä suuria määriä valkosipulia eikä alkoholikaan kuulu iltaan. Aloitan vuoden 2014 nimittäin (yllätys, yllätys) iltavuorolla.

Hyvää vuotta 2014! 



ÄITI-KULLAN PERUNASALAATTI

n 1 kg perunoita
suolaa
maitoa

3 tomaattia
1/2 kurkkua
1 valkosipulikurkku
1 maustekurkku
1 suippopaprika

1 purkki kermaviiliä
100 g tuorejuustoa (kreikkalainen valkosipuli)
1 dippimaustepussukka
(valkosipulia)
Ensin tehdään perunamuusi. Eilinen jämämuusi käy vallan mainiosti. Muusihan tehdään näin: Kuori perunat ja keitä ne suolavedessä. Kun perunat ovat kypsiä, survo ne tai vatkaa rikki sähkövatkaimella. Anna muusin jäähtyä.

Sekoita jäähtyneeseen muusiin kermaviili, dippimauste ja tuorejuusto.

Pilko tomaatit, kurkut ja paprika. Sekoita ne muusiin. 


KRAKOVANMAKKARA UUNISSA 

1 paketti krakovanmakkaraa

Krakovanmakkaroita huudatetaan uunissa 200 asteessa niin, että rasva tirisee. Aikaa menee noin 15-20 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti