keskiviikko 20. elokuuta 2014

(Suurimmaksi osaksi) bataattikeitto

Tein ruokaa tähteistä. Käytin bataattikeittoon viimeisen sipulin, viimeiset porkkanat, jämäjuuston ja viimeiset perunat. Bataatti piti ostaa. Keitin niistä keiton ja soseutin samettisen pehmeäksi. Sen jälkeen jaoin 3 dl pakasterasioihin. Jäähdytin ja pakastin eväskeitoiksi. Aamulla voi sitten ottaa jäädytetyn keiton pakkasesta eikä tarvitse pelätä, että sose on työpaikalle päästessä pitkin kassin pohjaa.

BATAATTIKEITTO

1 sipuli
1 bataatti
2 porkkanaa
4 pientä perunaa
8 dl vettä
suolaa
1 dl kermaa
50 g mustaleima emmentalia raasteena
mustapippuria

Kuori ja pilko sipuli, bataatti, porkkanat ja perunat. Laita ne kattilaan. Kaada päälle vesi. Lisää hieman suolaa. Keitä, kunnes juurekset ovat pehmenneet.

Soseuta pehmeät juurekset. Lisää kerma ja juusto. Kiehauta keitto. Maista ja mausta mustapippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti