sunnuntai 24. elokuuta 2014

Tomaatti-mozzarellapiirakka

En suosittele tomaatti-mozzarellapiirakkaa laihduttajille. Piirakassa rasva tirisee niin, että verisuonet tukkeutuvat pelkästä vilkaisusta. Muuten piirakka on aivan mahtava. Mitenkä muutakaan voisi olla? Kaikki, missä on juustoa ja kermaa, ei voi olla pahaa. Paitsi ehkä verisuonille.



TOMAATTI-MOZZARELLAPIIRAKKA

1 pyöreä piirakkataikina pakastealtaasta

2 munaa
2 dl kermaa
75 g vihreää pestogoudaa raastettuna
200 g kirsikkatomaatteja
150 g mozzarellaa
mustapippuria

(sitruuna)basilikaa tuoreeltaan

Sulata piirakkataikina ohjeen mukaan. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Kiinnitä reunat. Painele piirakkapohja vuokaan, niin että se nousee noin puoleen väliin reunoja.

Raasta juusto. Lisää joukkoon munat ja kerma. Kaada seos piirakkapohjan päälle.

Halkaise kirsikkatomaatit. Leikkaa mozzarellasta pieniä paloja. Asettele seoksen päälle kirsikkatomaatin puolikkaita ja mozzarellaa limittäin. Ripottele päälle mustapippuria.

Paista uunissa 200 asteessa noin 40 min. Ripottele kypsän piirakan päälle tuoretta basilikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti