perjantai 3. tammikuuta 2014

Sitruunaisia pikablinejä malttamattomille

No niin, no niin, no niin. Näitä minun on pitänyt tehdä sellaiset 3 kuukautta. Ei ole löytynyt aikaa, viitsimistä suomentaa resepti ja sitten ei löytynyt tattarijauhoa. Reseptin muokkasin Rachel Khoon kirjasta My Little French Kitchen.

Reseptissä on potentiaalia, jos haluaa blinejä nopeasti. Ensimmäinen blinieräni ei onnistunut täydellisesti uuden valurautapannun takia. Kuumensin pannun tulikuumaksi. Ehkä miedompi lämpö riittäisi. Sitten ehkä voisi tehdä pienempiä lettuja eikä hmmm... pannukakkuja.  


SITRUUNAISET PIKABLINIT

1 dl vehnäjauhoja
1 dl tattarijauhoja
1 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
1 sitruunankuori raastettuna
1 sitruunan mehua
2 dl maitoa
2 munaa

 + voita paistamiseen

Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola. Raasta sitruunankuori ja lisää raaste jauhojen joukkoon. Vatkaa munat maidon joukkoon. Halkaise sitruuna ja purista mehut munamaidon joukkoon. 

Sekoita keskenään nesteet ja kuivat aineet. Anna turvota noin 30 min. 

Paista voissa molemmin puolin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti