maanantai 31. maaliskuuta 2014

Tomaattisilakat lohkoperunoilla

Pari, joka valmistuu samalla uunillisella. Tomaattisilakoita voi tituleerata jopa retroklassikoksi. Välimerelliseten lohkoperunoiden maku tulee kalamarkkinoilta ostamastani yrttisekoituksesta, joka sisältää oreganoa, basilikaa, minttua, valkosipulia, mustapippuria, paprikaa, rakuunaa ja fenkolia. Hyvä yrttisekoitus.

  
TOMAATTISILAKAT

400 g silakoita
2 dl tomaattikastiketta
2 dl kermaa (pippurimausteista)
suolaa
sitruunapippuria

Laita silakat uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele päälle suolaa ja sitruunapippuria.

Sekoita kerma ja tomaattikastike. Kaada silakoiden päälle.

Paista uunissa 200 asteessa noin 40 min.


LOHKOPERUNAT

500 g perunoita
1/2 dl rypsiöljyä
3 rkl yrttisekoitusta

Kuori ja lohko perunat.

Kaada öljy kulhoon. Lisää joukkoon yrttisekoitus. Sekoita. Lisää joukkoon perunat ja pyöräytä ne öljykastikkeessa. Lado perunat uunipellille.

Paista uunissa 200 astetta noin 40 min.

2 kommenttia:

  1. pitänee ottaa resepti talteen, tomaattisilakat on ihania

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseltä oli päässyt unohtumaan, miten ihanaisia tomaattisilakat ovat. Hyviä ovat.

      Poista