sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Jansson

Ruotsalaista yöruokaa. Normaalisti Jansson tulee tehtyä valmiista peruna-sipulisekoituksesta. Kun malttaa itse pilkkoa perunat hyvästä perunasta ja käyttää reippaasti sipulia, siitä tulee parempaa.


JANSSONIN KIUSAUS

1 kg perunoita (kiinteää laatua)
1 banaanisalottisipuli
1 keltasipuli
1 purkki anjovisfileitä
1/2 anjovisfileepurkin liemestä
2 dl kermaa
korppujauhoja

Kuori ja pilko perunat ja sipulit.

Laita uunivuokaan kerroksittain perunoita, sipulia ja anjovikset. Sekoita kerma ja puolet anjovispurkin liemestä.  Kaada kermaliemi koko komeuden päälle. Korppujauhota vielä kiusauksen pinta.

Paista uunissa 200 asteessa 45 min. Jos jansson käy uunissa liian kuivaksi, lisää maitoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti