Sitruunajuustokakku on oma juustokakkusuosikkini. Reseptistä tulee iso juustokakku irtopohjavuokaan tai 12 pientä muffinssivuokiin tehtynä. Resepti on muffinssivuokiin tehtynä, joten isompaan vuokaan kannattaa täytteeseen lisätä 1 muna ja 1 purkki rahkaa. Isoa kakkua pidetään uunissa noin 50 min. Miltään kaunokaiselta tämä kakkunen ei näytä, mutta makua on muutkin kehaisseet kuin minä.
SITRUUNAJUUSTOKAKKU(SET)Pohja
200 g digestivekeksejä, täysjyvä
75 g voita
Täyte
1 purkki Valion maustettua rahkaa, sitruuna
1 purkki Valion Viola tuorejuustoa, sitruuna
2 kananmunaa
1/2 dl sokeria
1/2 dl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
limecurdia
Valmista pohja. Murskaa keksit. Sulata voi. Yhdistä ja sekoita. Painele seos muffinssivuokiin.
Valmista täyte sekoittamalla kaikki aineet tasaiseksi massaksi. Lusikoi täyte nyt pohjan päälle. Lusikoi täyteen päälle vielä pieni nokare limecurdia.
Paista kakkusia uunissa 175 asteessa noin 25 min. Anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin jäähtymään. Anna jäähtyä pari tuntia (jos maltat). Parhaimmillaan kakkuset kun ovat jäähtyneenä ja vetäytyneenä. Kakkuset kannattaa irrottaa muffinssivuoasta vasta täysin jäähtyneinä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti