tiistai 11. helmikuuta 2014

Pyhäpäivän hernari

- josta riittää arkipäiviksikin.

Torstai lähestyy ja torstai on hernaripäivä. Sitten lähestyy laskiainen, joka on perinteinen papusoppapäivä. Tai sitten hernekeittoa voi tehdä muuten vaan. Hernarireseptini on karsittu minimiin kaikesta turhasta. Hyvään hernariin tulee savuluita ja sitä haudutetaan vähintään 3 tuntia. Kuvassa pyhäpäivän hernaria ja emmentaljuusto & kurpitsansiemen täysjyvänäkkäriä. Juomaksi maitoa.  


PYHÄPÄIVÄN HERNEKEITTO

500 g kuivattuja herneitä
2,5 l vettä
1 sipuli
lihafondia
700 g porsaan savuluita

Huuhtele herneet. Liota niitä vedessä yön yli vedessä.

Pilko sipuli. Mittaa vesi kattilaan. Laita veteen lihafondia ohjeen mukaan, sipulit ja herneet. Anna kiehua. Lisää savuluut.

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla vähintään 3 tuntia. 6 tuntiakin käy, jos on aikaa. Käy välillä sekoittamassa keittoa. Lisää vettä, jos se on tarpeen.

Kauho savuluut keitosta. Nyhdä niistä liha irti. Laita lihat keittoon. Keitä vielä hetki.

Maista. Lisää mieleisiä mausteita, jos siltä tuntuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti