sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Lihapata pekonilla

Lihapata on sopiva ruoka valmistaa sellaisena päivänä, kun energiaa riittää tasan torkahteluun sohvalla. Tuhdin ruuan luulisi antavan energiaa. Jep. Energiaa riitti 10 tunnin yöuniin seuraavana yönä.  Lihapataa söin makeiden uunijuuresten ja tuoreen paprikaa ja kevätsipulin kanssa. 


LIHAPATA PEKONILLA

1 paketti (800 g) karjalanpaistilihaa
1 paketti (170 g) pekonia
lihaliemifondia
5 katajanmarjaa
10 maustepippuria
5 laakerinlehteä

Ruskista pekoni pannulla. Laita pekonit pataan. Ruskista liha pannulla ja laita lihat pataan. 

Huuhtele pannu ja kaada huuhteluvesi pataan. Laita pataan lihaliemi, katajanmarjat, maustepippurit ja laakerinlehdet. Sekoita keskenään. Kaada vielä vettä sekaan niin että lihat peittyvät.

Paista uunissa 150 asteessa noin 4 tuntia. Jos liha ei ole vielä mureaa, jatka paistamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti