keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Ennen vanhaan lihapiirakka

Viimeisen flunssaisen kahden viikon aikana olen lukenut ehkä liikaa *Game of Thronesia, kun alkoi mieli tehdä ohraa ja lammasta. Muhennoksen sijaan tein lihapiirakkaa käyttäen lampaanjauhelihaa ja ohraa. Taikinana käytin valmista voitaikinaa, kun en viitsinyt käsiäni liata. Voitaikinasta voi tehdä koko pellillisen piirakkaa, pikkuisia pasteijoita tai sitten tällaisia kahden valmislevyn piirakoita.

* George R.R. Martin, Tulen ja jään laulu-sarja


LIHAPIIRAKKA

500 g voitaikinaa pakasteesta

2 dl esikypsennettyjä kokonaisia ohrasuurimoita
2 munaa
200 g lampaanjauhelihaa
2 sipulia
voita paistamiseen
suolaa
pippuria

1 muna voiteluun 

Nosta voitaikinalevyt sulamaan.

Keitä ohraa pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta kypsät ohrasuurimot. Keitä kananmunat koviksi ja anna niiden jäähtyä.

Kuori ja pilko sipulit. Kuullota ne voissa. Siirrä syrjään. Ruskista jauheliha ja mausta se suolalla ja pippurilla.

Murskaa kananmunat pieniksi paloiksi haarukalla. Yhdistä munat, jauheliha, sipulit ja ohra. Sekoita.

Kaulitse voitaikinalevyt. Laita täytettä levyille. Painele reunat kiinni. Voitele munalla ja pistele haarukalla pari reikää piirakan päälle.

Paista uunissa 200 asteessa noin 20 min riippuen piirakoiden koosta. Ota uunista pois, kun väri on kauniin ruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti