tiistai 20. tammikuuta 2015

Ruskaleipä padassa

Tämä on kahden reseptin tuunaus, pataleivän ja keittokirjan ruskasämpylöiden. Resepti on lähes suoraan copy-pastettu aiemmin postaamasta pataleivästä. Ruskasämpylöiden resepti löytyy kirjasta Leivo kevyemmin. Kotiliesi, 2004, sivu 159.


RUSKALEIPÄ PADASSA

1 kannellinen uunipata

3 dl Myllärin Luomu Hurjan Viljainen Sämpyläjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl kuivahiivaa
4 dl kädenlämpöistä vettä

1/2 dl porkkanaraastetta
1/2 dl punajuuriraastetta
rypsiöljyä


Sekoita kulhossa kuivat aineet. Kaada joukkoon vesi ja sekoita tasaiseksi. 

Peitä taikina tiukasti tuorekelmulla. Anna kohota 12-18 tuntia huoneenlämmössä.

Kuori ja raasta porkkanat ja punajuuri. Lisää raasteet taikinaan. Sekoita. Anna vielä kohota noin tunnin verran.

Taikinan kohotessa lämmitä uuni 225 asteeseen. Laita kannellinen pata kuumenemaan uuniin. 

Ota pata pois. Sivele reunoille öljyä. Kumoa taikina pataan. Laita kansi päälle. 

Paista uunissa 30 min. Ota kansi pois. Väännä uuni pois päältä ja anna leivän olla uunissa jälkilämmöllä vielä 15 min. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti