keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Lindströmin lihapullat

Lindströmin pihveistä ja lihapullista on muuten kovin vaikea keksiä mitään nasevaa sanottavaa. Ovat ne niin kuluneita kotiruokaklassikkoja. Tässä on punajuuriruokien klassikkoa nyt lihapullina. Kyseessä on joko tylsyyksien tylsyys tai klassikkojen klassikko.

LINDSTRÖMIN LIHAPULLAT

400 g jauhelihaa
1 dl korppujauhoa
1 dl vettä
1 muna
300 g (3-4 kpl) etikkapunajuuria
1 iso sipuli
1 dl juustoraastetta
ripaus suolaa
mustapippuria

Sekoita muna, korppujauho ja vesi keskenään. Jätä turpoamaan 5-10 minuutiksi.

Raasta joukkoon punajuuret. Silppua sipuli ja laita sekin joukkoon. Lisää vielä jauheliha, juustoraaste ja mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Muotoile massasta leivinpapein päälle palleroita.

Paista uunissa 225 asteessa noin 15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti