Glögijuustokakkua nautittiin joulun aatonaattona kuuman teen kanssa, kun kinkku paistui uunissa. Sen jälkeen nopeasti salaman kanssa räpsityt kuvat ovatkin muhineet kameran muistikortilla. Syytän flunssaa ja työnantajaa Niin. Glögijuustokakkukausi taitaa olla ohi, mutta tulee se joulu tänäkin vuonna.
GLÖGIJUUSTOKAKKU
GLÖGIJUUSTOKAKKU
18 cm:n irtopohjavuoka
pohja
150 g pipareita
50 g voita
täyte
200 g appelsiinin makuista tuorejuustoa
2 dl kermaa
3 liivatelehteä
1 appelsiinin mehu
0,5 dl sokeria
kiille
3 dl glögitiivistettä
1 dl vettä
3 liivatetta
valkosuklaata
Valmista pohja. Sulata voi. Murskaa piparit. Yhdistä voi ja piparit keskenään. Levitä seos irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle.
Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan noin 5-10 minuutiksi. Vatkaa sillä aikaa kerma notkeaksi. Lisää siihen
tuorejuusto. Purista appelsiinista mehut. Kuumenna mehu. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Laita ne appelsiinimehun joukkoon ja sekoita. Kun liivatteet ovat sulaneet mehuun, lisää ne tuorejuusto-kermaseokseen. Lisää vielä sokeri. Sekoita ja maista. Kumoa seos pohjan päälle ja tasoita.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 h. Mielellään yön yli, jolloin maut tasoittuvat.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 h. Mielellään yön yli, jolloin maut tasoittuvat.
Valmista kiille. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 5-10 minuutiksi. Lämmitä vesi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Sekoita liivatteet veden joukkoon. Lisää glögitiiviste. Sekoita. Kaada neste varovasti kakun päälle. mehun joukkoon
liivatelehdet. Kaada neste varovasti kakun päälle.
Anna hyytyä. Kun kakku on hyytynyt, rouhi päälle valkosuklaata koristeeksi.
Anna hyytyä. Kun kakku on hyytynyt, rouhi päälle valkosuklaata koristeeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti