perjantai 16. tammikuuta 2015

Syrnikit - venäläiset rahkaletut

Lähes kaikki tuntevat blinit mutta kuka tuntee syrnikit. On vääryys, että syrnikit eli venäläiset rahkaletut ovat jääneet pahasti blinien varjoon. Paksut rahkaletut ovat vaan niin hyviä ja niitä voi syödä suolaisten tai makeiden lisukkeiden kanssa. Taistelussa blinit vastaan syrnikit, syrnikin puolesta puhuu myös nopeus. Kaikki oli ohi tunnissa. Myös syrnikit. 

Syrnikit söin sitruunasmetanan (smetanaa, sitruunamehua ja ripaus sokeria) ja sipulisilpun kanssa. Ohjeesta riittää noin 10 lettuun. Jos paistat isolla pannulla, laita yhteen lettuun 0,5 dl taikinaa.


SYRNIKIT

1 purkki (250 g) maitorahkaa
3 munaa
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1/2 tl suolaa

voita/margariinia paistamiseen

Sekoita kaikki aineet keskenään. Jätä turpoamaan 10 minuutiksi.

Paista pannulla runsaassa rasvassa ja miedolla lämmöllä kauniin keltaisiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti