lauantai 3. tammikuuta 2015

Porkkana-mascarponesosekeitto

Kun jääkaapista löytyy yhä joulun jäljiltä vaikka mitä. Oli porkkanoita. Oli perunoita. Oli mascarponea. Ihan ensimmäisenä ei tullut mieleen yhdistää mascarponea porkkanasosekeittoon, mutta Hesarin sivuilta bongasin mielenkiintoisen reseptin. Tein siitä simppelimmän, kehä III:n ulkopuolelle sopivamman version. Sosekeittolautasellisen päälle voit ripotella mieleisiä kuivattuja yrttejä. Myös yrttiöljy käy.



PORKKANA-MASCARPONESOSEKEITTO

800 g porkkanoita
200 g perunoita
1 l vettä
1/2 tl suolaa
1 rasia mascarponea

Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat. Laita palat kattilaan. Kaada päälle vesi. Lisää suola. 

Keitä porkkanat ja perunat pehmeiksi. Lisää keittämisen aikana tarvittaessa vettä. Soseuta keitinliemineen tasaiseksi soseeksi. 

Lisää mascarpone ja kiehauta koko ajan sekoittaen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti