sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Joulumausteinen mysli

Kardemummalla ja kanelilla maustettu kotitekoinen mysli piparkakkupaloilla käy ruokalahjaksi. Plussaa siitä, että tekeminen on helppoa. Tosin tarkkana saa olla, ettei mysli paahdu uunissa liikaa ja kärähdä. Kardemumman ja kanelin lisäksi makua tulee hunajasta ja piparkakkumurusista. Itse käytin mysliin ohuita mantelipiparkakkuja (Annas) ja miedon makuista hunajaa.



JOULUMAUSTEINEN MYSLI

2 dl pähkinäsekoitusta
0,5 dl rusinoita
0,5 dl kuivattuja aprikooseja
0,5 dl kuivattuja taateleita
3 dl neljän viljan hiutaleita
1 rkl pellavansiemeniä

0,5 dl hunajaa
2 rkl haaleaa vettä
1 rkl rypsiöljyä
1 tl kaneli
1 tl kardemummaa

10 ohutta piparkakkua / 5 paksua piparkakkua

Rouhi isoimmat pähkinät pienemmiksi paloiksi. Pilko taatelit ja aprikoosit pieniksi paloiksi. Yhdistä pähkinät, rusinat, aprikoosit, taatelit, pellavansiemenet ja hiutaleet.

Sekoita hunaja, vesi, öljy, kaneli ja kardemumma. Kaada neste kuivien aineiden joukkoon ja sekoita.

Kumoa seos uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 min. Sekoita vähintään kerran paistamisen välillä.

Anna myslin jäähtyä ja muserra joukkoon piparkakut. Purkita tai pussita mysli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti