maanantai 15. syyskuuta 2014

Shepherd's Pie - lammaspaimenen piiras

Shepherd's Pie - reseptiä on löytynyt viikon sisällä paristakin eri ruokalehtisestä. Ilmeisesti englantilaisesta arkijämäruuasta on tulossa trendikäs ruoka. Suomalainen versio samoilla aineksilla on lihaperunasoselaatikko. 

Muokkailin oman Lammaspaimen piiras -reseptin. Silppua salaatiksi punakaalia ja sekoita joukkoon puolukoita. Juo ruokajuomana tuhtia olutta. Ai että. Aivan jumalaista ruokaa, joka sopii syötäväksi muulloinkin kuin arkena.


SHEPHERD'S PIE - LAMMASPAIMENEN PIIRAS

Lammaskastike:

400 g lampaan jauhelihaa
1 porkkana
2 sipulia
2 tomaattia
2 lihaliemifondikuutiota
4 dl vettä
voita 

Perunasose:

700 g perunoita
suolaa
50 g mustaleimaa raasteena
2 kananmunan keltuaista
tuoretta persiljaa


Valmista ensin lammaskastike. Kuori ja raasta porkkana. Silppua sipulit. Pilko tomaatit. Kuullota sipuli voissa pannulla. Ruskista jauheliha. Lisää pannuun vesi, lihaliemi, porkkanat ja tomaatit. Anna hautua noin 40 min, kunnes vesi on lähes kokonaan haihtunut. 

Kastikkeen hautuessa kuori ja keität perunat. Laita keitinveteen hieman suolaa. Kun perunat ovat kypsiä, kaada keitinvesi pois. Soseuta perunat. Lisää joukkoon juusto, kananmunan keltuaiset ja persilja. Sekoita.

Ota esille uunivuoka. Laita pohjalle paksu lammaskastike. Tasoita kastikkeen päälle perunasose. Paista uunissa 200 asteessa noin 20-25 min, kunnes pinta on saanut väriä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti