maanantai 6. tammikuuta 2014

Poroperunaloota

Poroperunaloota on muunnelma arjen klassikosta eli Pehtoorin perunaloorasta. Porojauhelihan lisäksi muutin tuon sanan loora lootaksi. Sanana loota sopii hämäläisen suuhun peremmin. Poroperunaloota tuli syötyä punakaalin, puolukoiden ja raejuuston kanssa. Ruokajuomaksi sopi maitoa.


POROPERUNALOOTA

n 250 g porojauhelihaa
voita
suolaa
mustapippuria
1sipuli
600 g perunaa
200 g raejuustoa
2 dl täysmaitoa
2 munaa
mustaleimaa raastettuna

Ruskista jauheliha pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.

Viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Silppua sipuli. Yhdistä sipulit ja perunat.

Kumoa puolet perunasipulisekoituksesta uunivuokaan. Laita päälle jauhelihat ja raejuusto. Kumoa päälle taas perunasipulisekoitusta. Sekoita keskenään muna ja maito. Kaada munamaito vuokaan. Koko komeuden päälle tulee juustoraaste. 

Paista uunissa 200 asteessa noin tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti