Mutakakku on suklaakakkujen klassikko. Mun mutakakkuset on tahmaista ja suklaista. Niissä on reippaasti kaloreita ja pieni vivahde chiliä. Jos kakkusiin tulee jäähtyessä kraateri, kypsyys on just minun makuun. Parhaimmillaan nämä ovat päivän jääkaapissa levänneinä ja tomusokerihunnutettuina. Paistoaika on minun uuniini sopiva. 9 min ei välttämättä osu nappiin muilla uuneilla.
MUTAKAKKUSET
50 g tummaa suklaata
50 g chilisuklaata
100 g voita
0,5 dl sokeria
2 munaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
+ 12 muffinssivuokaa
tomusokeria
Sulata voi mikrossa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota voi ja sokerit. Lisää vaahtoon yksitellen munat. Sekoita voimakkaasti.
Sulata suklaat mikrossa. Anna jäähtyä hetki ja lisää sula suklaa taikinaan.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Lusikoi taikinaa muffinssivuokiin. Kypsennä uunissa 200asteessa 9 min. Jäähdytä. Lisää tomusokerihuntu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti