tiistai 5. marraskuuta 2013

Uunijuurekset ja uunilohi

Ne paistuvat samassa uunissa. Tosin ajoituksessa saa olla tarkkana, ettei lohi kypsy kuivaksi ja perunat jää silti vetisen raaoiksi. Nämä makeat ja suolaiset uunijuurekset ja perinteinen uunilohi toimivat kivasti yhdessä. Erityisen hyvin, kun lisää vielä annokseen raakaa sipulia ja smetanaa. Reseptit ovat kahdelle syöjälle.


UUNIJUUREKSET

3 perunaa
3 porkkanaa
1 palsternakka
1/2 dl öljyä
3 rkl siirappia
suolaa
pippuria
kuivattua yrttisekoitusta

Kuori ja viipaloit perunat, porkkanat ja palsternakka.

Levitä ne uunipellille leivinpaperin päälle niin, että perunat ovat erillään. Levitä öljy kaikkien päälle. Levitä siirappi porkkanoiden ja palsternakan päälle. Mausta perunat suolalla. Ripottele pippuria ja yrttisekoitusta kaikkien päälle.

Paista uunissa 180asteessa noin 45 min.

 
UUNILOHI

400 g lohifilee
suolaa
sitruunapippuria

Leikkaa filee kahtia annospaloiksi. Laita uunivuokaan nahkapuoli alaspäin ja mausta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 25 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti